Luonnonkuvaajat.fi

Lauri Salminen

LauriSalminen

Lauri Salminen (1988)
Kuusamo/Karstula
Valokuvauksen opiskelija

Tervehdys parahin vieras! Olet eksynyt galleriaani, joten otahan hyvä asento tuolissasi, sillä tulossa on pitkä ja puiseva historiikki.

Valokuvauksen aloitin aivan filmiaikakauden lopulla, kutakuinkin vuonna 2001. Suurimman osan opeistani olen hankkinut itseopiskeluna. Kuitenkin Juha Liimatainen ansaitsee suuren kiitoksen; hänen asiantuntevat neuvot ja mielipiteet olivat kullanarvoisia ottaessani haparoivia ensiaskeleitani valokuvauksen ihmeellisessä maailmassa. Nykyinen kalusto on vaihtunut filmistä digiksi ja objektiivi varasto monipuolistunut. Tällä hetkellä tieni on vienyt Kuusamoon, tarkemmin Kuusamon Kansanopistoon opiskelemaan valokuvausta. Unohtamatta Kuusamon luonnon ikuistamista vaaroineen ja koskineen.

Pyrin kuvaamaan luontoa mahdollisimman monipuolisesti aina makrokuvauksen kautta maisemaotoksiin saakka. Tosin lintukuvausta olen viime vuosina jättänyt vähemmälle. Valokuvaus on muodostunut minulle intohimoksi ja se viekin suurimman osan ajastani. Luontokuvissani koen tärkeimmäksi sen, että hakemani tunnelma välittyy katsojalle saakka. Tästä syystä pyrinkin liikkumaan silloin kun luonto tihkuu mystiikkaa (yö, aamuhetki, sumu yms). Tämä toki vaatii sitä, että pystyy irtautumaan ihmisen mukavuuden halusta ja revittyä itsensä  luontoon vaikka kesken unien, loppujen lopuksi se palkitsee. Aina irtautuminen ei vain luonnistu, vaan turhamaisuus vie voiton. Siteeraisinkin tähän väliin erästä kuuluisaa suomalaista: ”Ei pysty.”

Jäsenenä olen Pohjoisen Keski-Suomen Luonnonvalokuvaajissa ja Suomen Luonnonvalokuvaajissa. Kuviani on julkaistu erilaisissa lehdissä ja olenpa hetken ajan maistanut lehtikuvaajan arkea. Joitakin tilaisuuksia ja mainoskuvauksia olen tehnyt. Näiden lisäksi olen pitänyt Karstulan kunnantalolla valokuvanäyttelyn, jonka yhteydessä olen myynyt töitäni. Musiikkipaja Onnelan järjestämässä konsertissa pyöri taustalla kuvaesitykseni. Tammikuussa 2009 aloin operoida valokuvauksen parissa hieman ammattimaisemmin Lauri Salminen T:mi avulla. Tulevaisuudessa aikeeni on jatkaa valokuvauksen parissa tavalla tai toisella, ellei jopa monella tavalla. Ensisijainen tavoitteeni on selkeä – paremmaksi valokuvaajaksi kehittyminen.

Monenmoista on siis mahtunut matkan varrelle. Vaan ei vielä läheskään riittävästi. Etsinkin aina uusia haasteita valokuvauskentällä. Jos sinulla on haasteita, palautetta tai tahdot muuten rupatella niitä näitä, suosittelen ottamaan yhteyttä sähköpostin välityksellä.

Sähköposti: salminen.lauri(at)luukku.com